ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Θεμα: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.- H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα

 


























Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή.     Προσοχή εδώ.
Ένα παράδειγμα από την ιστορία.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη.   Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή
















Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια.

Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες).
Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!

«Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». 




Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.





Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα - ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ



Τρόποι για να προστατεύσετε το συκώτι σας

Το συκώτι είναι ένα από ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκτελεί σημαντικές λειτουργίες του σώματος όπως είναι η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών...

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει συνολικά τον οργανισμό και διπλά το συκώτι, γι’ αυτό και η ανάγκη ενίσχυσης του οργάνου, που είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του σώματος, καθίσταται ακόμα σημαντικότερη. Η υιοθέτηση μερικών απλών συνηθειών στα πλαίσια της καθημερινότητας όχι μόνο θα βοήθησει το συκώτι να κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά συνολικά την καλή υγεία του οργανισμού. Ακολουθούν 6 τρόποι για να επιστρέψουμε στο συκώτι, λίγη από την πολύτιμη βοήθεια που εκείνο μας προσφέρει:

Πίνετε λεμονόνερο

Αρχικά, προσπαθήστε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα, καθώς έτσι βοηθάτε ακόμα περισσότερο το σώμα σας να καθαρίσει από τις τοξίνες που εισέρχονται σε αυτό καθημερινά. Αν μάλιστα καταφέρετε και κάθε πρωί πίνετε ένα ποτήρι με νερό, μαζί με το χυμό ενός λεμονιού τότε ακόμα καλύτερα. Το λεμόνι ενισχύει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού, ενώ το κιτρικό οξύ που βρίσκεται σε αυτό ωθεί το συκώτι σε περισσότερη παραγωγή χολής, που είναι ακόμα ένας τρόπος καθαρισμού του οργανισμού.

Κάνετε μαλάξεις

Καθώς είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα δοκιμάσετε να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή της χοληδόχου κύστης και του συκωτιού, τα οποία βρίσκονται στο δεξί μέρος του κορμού, στο ύψος του χαμηλότερου πλευρού. Το μασάζ θα βοηθήσει την καλή κυκλοφορία του αίματος στο συκώτι και την υγεία του οργάνου.

Τρώτε σταυρανθή λαχανικά

Τρώτε τροφές που βοηθούν στην αναδόμηση του συκωτιού όπως είναι τα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, η ρόκα, το λάχανο και οι λαχανίδες. Όταν θέλετε να αποτοξινώσετε το συκώτι σας, καταναλώνετε τουλάχιστον δυο μερίδες τη μέρα από αυτά τα λαχανικά, αλλά και μπόλικα κρεμμύδια, σκόρδο και μπρόκολο, στα οποία θα βρείτε θείο, το οποίο με τη σειρά του ενδυναμώνει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού. Το συκώτι χρειάζεται πλήθος θρεπτικών στοιχείων για να κάνει σωστά την αποτοξίνωση και έστω και μερική έλλειψη σε συστατικά μπορεί να πλήξει την καλή λειτουργία του. Γι’ αυτό το λόγο προσέχετε τι τρώτε και ενισχύετε τον οργανισμό σας με μέταλλα και βιταμίνες.

Δώστε έμφαση στα μεταλλικά στοιχεία

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη διαδικασία της αποτοξίνωσης, γι’ αυτό καλό θα ήταν λαμβάνουμε ικανές ποσότητες καθημερινά. Επιλέγετε τροφές που περιέχουν μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, και μαγγάνιο, όπως είναι το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι, οι μπανάνες, οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα.

Μην υπερφορτώνετε το συκώτι σας

Η δουλειά του ήπατος είναι ήδη σκληρή, χωρίς το αλκοόλ και τα παυσίπονα που τόσο εύκολα λαμβάνουν οι περισσότεροι. Μικρές μεν, τακτικές δε λήψεις παυσίπονων φαρμάκων μπορούν να οδηγήσουν σε ηπατική ανεπάρκεια με τα χρόνια ενώ να θυμάστε να καταναλώνετε αλκοόλ πάντα με μέτρο.

Λαμβάνετε συμπληρώματα ενίσχυσης της ηπατικής λειτουργίας

Το γάλα από γαϊδουράγκαθο, η κουρκούμη και η πικραλίδα προστατεύουν και ενισχύουν σημαντικά την καλή υγεία του συκωτιού. Εντάξτε τα παραπάνω στην καθημερινή σας διατροφή και θα κάνετε μεγάλο καλό στο συκώτι σας. Δοκιμάστε 45 mg κουρκούμη, 400 mg εκχύλισμα πικραλίδας ή 400 mg γάλα γαϊδουράγκαθου καθημερινά.